top of page

אסטרטגיה

האסטרטגיה המומלצת ע״י המומחים של HASBARAA.COM

מטרת העל: למנוע מצב של לחץ ציבורי על מנהיגים להפסיק עם תמיכתם בישראל.
בניגוד למטרת ההסברה עד כה, שהיתה ארוכת טווח ואמורפית (לייצר אהדה בקרב קהלים שונים בעולם), הפעם המטרה היא מדויקת ונכונה ספציפית לצרכי המלחמה: דעת הקהל לא ממוטט טרוריסטים או משחרר חטופים, רק צבאות וממשלות יכולות לעשות זאת. ולכן המטרה עם האסטרטגיה התקשורתית היא לשמר מצב קיים (עדיין) שבו ישראל נתפסת כקורבן במלחמה הזו, כדי שמנהיגי העולם החופשי שעומדים לצידנו ימשיכו לתמוך בצרכים האסטרטגיים המלחמתיים שלנו.

 

קהל היעד: ״הרוב השקט״

אלו שתומכים בישראל ואלו שאדישים לכל הסיפור אבל יכולים בקלות להשתכנע מהנרטיב הפלסטיני (מהווים ביחד כ-80% מהציבור במרבית המדינות שתומכות בישראל).  ״אין טעם להתווכח עם אלו שלא ישתכנעו, ובכל מקרה הם מיעוט קולני.״

 

מסר-על:  למקד את תשומת הלב בחטופים. 

עד שאחרון החטופים האזרחים ישתחרר, זהו המסר הכי אפקטיבי להסטת תשומת הלב מהמסר של הפלשתינים/חמאס. כשהחטופים יוחזרו, נחליף את מסר העל (נתחיל לעבוד על החדרת מסר-על חלופי כבר בימים הקרובים, אך כל עוד יש חטופים, הם נשארים המיקוד).

דגשים בתוכן:

לפני שמתחילים: כשמייצרים או מפיצים תכנים, תמיד לחשוב קודם כל כמו הבן אדם שאתם רוצים להשפיע עליו ולא כמו שהעולם נראה מנקודת המבט הישראלית.

שימוש ברגש: סיפורים אישיים עובדים טוב יותר מהצגת המספרים והכמויות.

ערכים משותפים: הדגשת הערכים המשותפים לנו ולעולם המערבי (קדושת החיים, החופש, הרצון בנורמליות, המשפחתיות, ההומניות, החתירה לשקט ושלום, אהבת המוסיקה)

התאמת המסר: פניה לקהלים שונים עם מסרים שונים (אמהות בהקשר של ילדים חטופים, צעירים בהקשר של חטופי המסיבה, סבים וסבתות בהקשר של נכדים...)

הימנעות מצילומי זוועה הדאטה מאשר שתכנים כאלה לא מקודמים ומעוררים את הרגשות שמרתיעים את קהל היעד(אף אחד לא גולש במדיות החברתיות לראות תינוקות שרופים).

אותנטיות: שימו דגש על חומרים אותנטיים ולא "עשויים" מדי, בעדיפות לא להשתמש בכלי בינה מלאכותית או במסרים רציונליים מאד. להתרחק מכל דבר שנראה כמו פרסומת

האשטאגים כרגע לגבי החטופים הוא #bringthemback, לשים את ההאשטאג הזה ראשון, אח״כ אפשר גם האשטאגים אחרים כמו #hamasisisis ואחרים ברוח האסטרטגיה.

 

כיווני תוכן

סיפורים אישיים מעוררי הזדהות (למצוא דרכים מגוונות לספר את סיפורי החטופים).

ניתן לעבור על החטופים וממש לחפש מישהו שאתם מזדהים איתו/ה ולספר את הסיפור שלו/ה עם הזווית האישית שלכם. תמיד לכלול תמונה שלהם מלפני החטיפה, כשהם מלאי חיים ושמחים, תמונה שנראית טוב בדיגיטל ושתגרום לאנשים לעצור ולקרוא את הטקסט הנלווה.

סרטון נשי: פניה רגשית לאימהות בעולם בקריאה להציל את הילדים החטופים או לנשים בכלל לגבי נשים חטופות.

זווית אישית: פניה שמדגישה את המערביות שלנו ומייצרת הזדהות: דמיינו את הילד שלכם חטוף, דמיינו את סבתא שלכם חטופה וכו'

,הנעה לפעולה: השתתפות בהפגנות בעולם, תליית פוסטרים של החטופים

.זויות נוספות שעולות על דעתכם

'יצירת אייקוניזציה גרפית: משפט, סלוגן, עיבוד גרפי לתמונות החטופים וכו

bottom of page